Головна » 2017 » Вересень » 29

Природа щедро обдарувала Україну своїми красотами: в кожному куточку країни багато прекрасних місць. Але сьогодні хочеться ще раз згадати про Карпати.

  1. Якщо побажаєте провести відпочинок в Карпатах на найбільшому високогір’ї, то вам дорога в село Віпчина (Чернівецька область). Воно знаходиться на висоті тисяча сто метрів над рівнем моря. Тут ви опинитеся на піку неймовірної краси величних гір.
  1. Найбільш високогірними санаторіями в Карпатах є санаторії, де лікують туберкульоз — «Ворохта» і «Гірське повітря», розташовані в селищі міського типу Ворохта на Івано-Франківщині на висоті близько 850 метрів над рівнем моря.
  2. Вперше карту по геології в нашій країні вчені склали саме з території Карпат в 1809 році.
  3. У 1907 році на території гірського царства були виявлені викопні тварини закінчення льодовикового періоду. На глибині близько 12 з половиною метрів знайшли мамонта, а ще глибше &mdash ... Читати далі »
Переглядів: 128 | Додав: yura | Дата: 29.09.2017 | Коментарі (0)

Ці місця — реальна альтернатива звичному відпочинку на морі. 
Карпати – це не тільки мальовничі гори, густі ліси, красиві природні ландшафти, але і м’який клімат у поєднанні з цілющими властивостями мінеральних джерел. Ми вибрали “десять точок” на карті Карпатського регіону, які могли б стати альтернативою морському відпочинку. До уваги брались фактори краси місцевості та можливості оздоровитися.
 

Східниця

Невелике селище і курорт на Львівщині, де лікує сама природа. Розташоване воно у долині річки Східничанка на висоті 600 м над рівнем моря. Навколо – лісисті гори, вершини яких досягають тисяч метрів. Повітря цієї гірської місцевості – з пониженим вмістом кисню, насичене ароматом хвої і безлічі лікарських трав, що позитивно впливає на кровотворний процес.
Унікальність Східниці і в тому, що це єдине місце в Європі, де на одній території знаходиться близько 40 джерел з різним типом лікувальн ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: yura | Дата: 29.09.2017 | Коментарі (0)