Головна » Архів матеріалів

Ці місця — реальна альтернатива звичному відпочинку на морі. 
Карпати – це не тільки мальовничі гори, густі ліси, красиві природні ландшафти, але і м’який клімат у поєднанні з цілющими властивостями мінеральних джерел. Ми вибрали “десять точок” на карті Карпатського регіону, які могли б стати альтернативою морському відпочинку. До уваги брались фактори краси місцевості та можливості оздоровитися.
 

Східниця

Невелике селище і курорт на Львівщині, де лікує сама природа. Розташоване воно у долині річки Східничанка на висоті 600 м над рівнем моря. Навколо – лісисті гори, вершини яких досягають тисяч метрів. Повітря цієї гірської місцевості – з пониженим вмістом кисню, насичене ароматом хвої і безлічі лікарських трав, що позитивно впливає на кровотворний процес.
Унікальність Східниці і в тому, що це єдине місце в Європі, де на одній території знаходиться близько 40 джерел з різним типом лікувальн ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: yura | Дата: 29.09.2017 | Коментарі (0)

1. Славське 
Карпати, Львівська область, Сколівський район 
Славське – відомий та популярний гірськолижний центр. До Славського легко добратись залізницею чи власним транспортом. Основні лижні траси прокладені на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл, Варшава. На схилах Тростян (1235 м) прокладені траси для професіоналів. Спускатися такими трасами новачкам не рекомендується. Гора Погар (857 м) – невисока, розташована неподалік с. Славське. На схилах гори Кремінь (інша назва – Політех), яка знаходиться досить близько від Славського, прокладені найпростіші траси. Гора Менчіл знаходиться поблизу села Грабовець. Оренда житла та витяги тут дешевші, ніж у Славському. Є прості траси, якими можуть спускатись непідготовлені лижники. Недоліком цих трас є те, що підйомник не досить досконалий. Для підйому до початку трас на горі Варшава встановлено більш сучасний швидкісний витяг, проте гора віддалена від поселення. 
... Читати далі »

Переглядів: 94 | Додав: yura | Дата: 28.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2